Ouăle umplute cu ton reprezintă o alternativă la salata Mimoza, care este preferată de multe persoane.
Cei care iubesc peștele, cu siguranță, vor fi cucerii de gustul acestui aperitiv. Ca umpluturăvei folosi gălbenușuri de ou, ton și verdeață. Aceste ingrediente se combină perfect după gust. Ouăle umplute sunt o opțiune câștigătoare pentru o gustare pe masa festivă.
Ingrediente:
ouă - 8 bucăți,
ton în ulei - 80 de grame,
cașcaval - 90 de grame,
maioneză - 3 linguri,
ceapă verde - 15 grame,
mărar, sare, piper negru măcinat - după gust.
Fierbe ouăle timp de zece minute. După ce ouăle s-au răcit, se curăță de coajă și se taie în jumătate.
Îndepărtează gălbenușurile, păstrând albușurile intacte. Patru gălbenușuri se dau prin răzătoare și se lasă pentru decor.
Celelalte patru gălbenușurile se dau și ele prin răzătoarea fină și se un într-un bol. Adaugă în bolul cu gălbenușuri tonul, scurs bine de ulei. Pasează cu grijă cu o furculiță până pasta devine omogenă.
Toacă mărunt ceapa verde și pune-o în bol. Completează cu cașcaval, dat prin răzătoare. Condimentează cu sare, piper și maioneză. Amestecă bine.
Plăcintă cu mere fără coacere. O rețetă simplă care te salvează când nu ai cuptor
Umple jumătățile de albușuri cu pasta de gălbenușuri, astfel încât să prindă forma unui ou. Deasupra pasta se unge cu un strat de maioneză și se decorează cu gălbenușurile rămase și verdeață.
Așează frumos ouăle umplute pe un platou, pe frunze de salată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu