Foarte puține deserturi sunt apreciate de toată lumea, însă această rețetă va fi pe placul tuturor.
Prăjitura de orez cu lapte și ricotta poate fi consumată în orice moment al zilei, deoarece este perfectă pentru fiecare ocazie.
Prin urmare, nu va trebui să aștepți micul dejun pentru a te răsfăța cu un desert delicios. Și persoanele care sunt la dietă pot mânca o felie din acest desert, deoarece are doar 180 de calorii.
Cele mai rapide și gustoase paste de post. Rețeta este simplă și ieftină
În cazul în care ai puțin timp la dispoziție sau poate nu ești chiar atât de priceput în prepararea produselor de patiserie, să știi că rețeta este simplă.
Timpul de pregătire - 15 minute, timpul de gătire - 35 de minute, timp total - 50 de minute, porții - 10 felii, calorii - 180 pe felie.
Ingrediente:
1 litru de lapte,
200 grame de orez,
150 grame de ricotta ușoară,
60 grame de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 120 grame de zahăr normal),
40 grame amidon de porumb,
3 ouă,
coajă de lămâie,
coajă de portocală,
zahăr pudră și scorțișoara după gust.
Pentru început, toarnă laptele într-o cratiță, adaugă coaja de lămâie și coaja portocală. Atenție: coaja citricelor nu trebuie dată prin răzătoare.
Când laptele este pe punctul de a fierbe, adaugă orezul. Amestecă și gătește-l 20 de minute pentru a obține un amestec frumos cremos. Acum scoate coaja de citrice, stinge focul și întinde orezul pe un platou ca să se răcească.
Fără cașcaval și fără carne: această lasagna poate fi mâncată chiar și în Postul Paștelui
Între timp, pune ricotta într-un castron, adaugă ouăle, îndulcitorul de stevia (sau zahărul), amidonul de porumb și mixează-le cu un blender, pentru a obține o consistență netedă și omogenă.
Acum încorporează orezul în amestecul de ricotta. Amestecă bine și pune aluatul obținut într-o formă rotundă de 20 cm, tapetată cu hârtie specială.
Nu arunca niciodată apa în care a fiert varza. Vei fi surprins să afli ce poți face cu ea
Gătește prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute, la temperatura de 180°C. La final, decorează prăjitura cu zahar pudră și scorțișoară. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu