Pregătirea unor deserturi necesită mult timp. Această prăjitură se face fără coacere și este gata în 15 minute.
O rețetă rapidă de prăjitură va fi utilă chiar și pentru bucătarii fără experiență. Se potrivește bine cu o cană de ceai sau o ceașcă de cafea la micul dejun.
De asemenea, poate fi servită ca desert după prânz sau cină. O astfel de delicatesă dulce poate fi oferită și oaspeților care și-au făcut o vizită neașteptată.
Ingrediente:
biscuiți - 18 bucăți,
iaurt grecesc sau smântână - 200 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 220 grame,
zahăr vanilat - 10 grame,
amidon de porumb - 50 grame,
unt - 70 grame,
zahăr pudră - pentru decor.
Bate ouăle într-o cratiță, adaugă zahăr, zahăr vanilat, iaurt și amidon. Se pune amestecul pe foc și se amestecă până obții o cremă groasă.
Amestecă constant pentru a preveni formarea cocoloașelor. Apoi adaugă untul, amestecă și ia cratița de pe foc.
Vinete cu gust de ciuperci, moi și apetisante: un ingredient secret le face mai gustoase
Întinde un strat de biscuiți într-o formă, toarnă crema de iaurt deasupra și acoperă cu un al doilea strat de biscuiți.
Poți face două mai multe straturi de biscuiți, deoarece prăjitura va fi și mai gustoasă.
Orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit sau nu? Răspunsul te va surprinde
Desertul se decorează cu zahăr pudră și se da la frigider. Când crema se întărește, scoate prăjitura din frigider și servește-o pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu