Această prăjitură cu mere te va lăsa fără cuvinte. Este păcat să ratezi această rețetă minunată.
Mai mult, cu acest desert îi vei face fericiți pe toți membrii familiei. Să știi că va dispărea cu viteza luminii. Din fericire, prepararea este atât de ușoară și rapidă încât o poți face din nou, deoarece sunt suficiente doar câteva minute pentru a face aluatul.
Apoi, prăjitura cu mere este ideală și pentru cei care urmează o dietă controlată, deoarece se face fără unt, lapte și făină albă.
Clătite fără ouă, un preparat simplu și gustos pentru postul Paștelui
Desertul conține 6 gălbenușuri. Amintim că ouăle sunt considerate un aliment foarte important în dietele mai ales ale sportivilor, deoarece conțin grăsimi și proteine bune.
Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 35-40 de minute, timp total - aproximativ 50 de minute, porții - 6 felii, calorii - 140 pe felie.
Ingredientele de care ai nevoie:
150 grame de mălai,
6 gălbenușuri,
2 mere,
1 linguriță de îndulcitor cu stevia (sau o lingura de zahar),
1 strop de ulei pentru forma de copt.
Pentru început, sparge gălbenușurile într-un castron, adaugă îndulcitorul cu ștevie și bate-le bine cu un tel.
Acum introdu mălaiul cernut în doi pași. Amestecă cu un tel și frământă, apoi, cu mâinile pentru a obține un aluat moale, dar sfărâmicios.
O tavă dreptunghiulară de sticlă se unge cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt. Toarnă în tavă mai mult de jumătate din aluat și nivelează-l.
După ce ai făcut acest lucru, spală merele, curăță-le de coajă și dă-le prin răzătoare. Pune merele peste aluatul din tavă și acoperă-le cu aluatul rămas.
La final, tava se dă în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute la o temperatură de 180°C.
Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei
La final, tot ce trebuie să faci este să tai prăjitura felii și să o savurezi. Pentru o consistență mai moale poți adăuga în aluat și făină de grâu, împreună cu făina de porumb, punând aceeași cantitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News