Îți recomandăm să faci un desert cu lapte de casă. Dacă nu ai lapte de casă, poți folosi lapte cumpărat din magazin cu cel mai mare procent de grăsime.
Pentru a reduce conținutul de calorii, poți folosi și lapte vegetal, de exemplu, lapte de migdale sau de cocos. Dulceața este folosită în rețetă nu doar ca îndulcitor, ci și pentru o nuanță suplimentară de gust și aromă. Îți recomandăm să adaugi lămâie sau caise, două ingrediente completează perfect migdalele.
Ingrediente:
lapte 500 ml,
migdale - 70 grame,
făină de orez - 75 grame,
lapte condensat - 50 grame,
unt 82% - 25 grame,
gem - după gust.
Toarnă laptele într-o oală cu fundul gros și adăugați făină de orez. Oala se pune pe foc și laptele se fierbe, amestecând continuu, până se formeaza o textură cremoasă.
Varză înăbușită în bere cu ciuperci, o mâncare originală și interesantă
Adaugă laptele condensat, migdalele, gemul și untul, amestecă cu un tel.
Stropește o formă de desert cu o cantitate mică de migdale mărunțite. Se toarna crema, se acoperă cu folie alimentară și se da la congelator câteva ore.
Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece
Un astfel de desert rece are gust bun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea fierbinte într-o zi rece. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News