Războiul dintre Israel și Hamas nu s-a terminat. Netanyahu: ”Asta este exact ceea ce vom face”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a reiterat poziția cu privire la războiul cu Hamas.

Mediatorii egipteni și din Qatar lucrează pentru a încerca să obțină o prelungire a pauzei actuale a luptelor.

”Încă de la începutul războiului, mi-am stabilit trei obiective: eliminarea Hamas, returnarea tuturor ostaticilor noștri și asigurarea faptului că Gaza nu va mai redeveni niciodată o amenințare pentru statul Israel. Aceste trei obiective rămân în continuare valabile", a declarat Netanyahu în comunicat, conform BBC.

El a spus că returnarea zecilor de ostatici a fost o ”foarte mare realizare”.

Captură de ecran / Foto: Video X AvivaKlompas

Citește mai multe aici: De la moarte, la captivitate, la speranță. Povestea tatălui care s-a reunit cu fiica rapită de Hamas - VIDEO

”Dar în ultimele zile am auzit o întrebare: ”După încheierea acestei etape de returnare a ostaticilor noștri, se va întoarce Israelul la lupte?” Răspunsul meu este un da fără echivoc. Nu există nicio situație în care să nu ne întoarcem la lupte până la sfârșit. Aceasta este politica mea. Întregul cabinet de securitate o susține. Întregul guvern este în spatele ei. Soldații sunt în spatele ei. Poporul este în spatele ei, asta este exact ceea ce vom face", a mai declarat Netanyahu.

Tragedia din 7 octombrie

După ce Hamas a atacat Israelul în data de 7 octombrie, omorând 1.200 de persoane și luând peste 240 de ostatici, Israelul a început atacurile aeriene și apoi a lansat o invazie terestră.

Cel puțin 15.000 de palestinieni au fost uciși în război până în prezent, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas.

În Fâșia Gaza locuiesc 2,3 milioane de persoane, iar ONU afirmă că 80% dintre acestea au fost strămutate în urma conflictului, Israelul ordonând tuturor celor care locuiesc în nord să se evacueze la sud de râul Wadi Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel