Pregătește rapid o salată delicioasă cu sparanghel, ridichi și ouă poșate.
Dacă nu vrei să îmbraci salata cu maioneză din magazin, prepar-o acasă din ouă, ulei de măsline și zeama de lămâie. Conform rețetei, în maioneză se adaugă și un praf de șofran, dar poți alege un alt condiment, după preferințe.
Pentru ca ouăle poșate să-și păstreze forma, adaugă în apa clocotită puțin oțet. Folosește orice salată verde. Dacă dorești, adaugă în salată și mazăre verde proaspătă.
Ingrediente pentru maioneză:
șofran1/6 linguriță,
gălbenușuri - 2 bucăți,
ulei rafinat de floarea soarelui - 250 ml,
muștar Dijon - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 lingurițe,
sare și piper după gust.
Ai mai multe banane decât poți mânca? Congelează-le!
Ingrediente pentru salată:
sparanghel - 24 bucăți,
ridiche - 200 grame,
salată verde - 8 frunze,
ouă - 6 bucăți,
verdeață după gust.
Pentru a pregăti maioneza, pune gălbenușurile și muștarul într-un bol, asezonează-le cu șofran, sare și piper și bate-le până se omogenizează complet.
Se adaugă câte o picătură mică de ulei și amestecă până uleiul este încorporat complet. Repetă procedura până când gălbenușurile și uleiul s-au combinat și au început să se îngroașe.
Salată delicioasă de morcovi. O rețetă din bucătăria marocană
După ce ai obținut o maioneză groasă, adaugă oțetul și zeama de lămâie și amestecă bine. Maioneza este gata și poate fi păstrată la frigider timp de 2 zile.
Se fierbe sparanghelul într-o oală cu apă clocotită timp de 2 minute. Sparanghelul albit se așează pe o farfurie.
Pentru a pregăti ouăle poșate, pune apa la fiert. Adaugă oțet în apa care fierbe: 1 lingură de oțet la 300 ml apă. Redu focul și adaugă ouăle sparte. Gătește ouăle la foc mic timp de 3 minute, până când albușurile sunt fierte, iar gălbenușurile abia încep să se întărească, dar încă sunt lichide.
Chiftele de legume cu ciuperci, o idee grozavă pentru o cină sănătoasă
Scoate ouăle cu o lingură și pune-le pe un prosop de hârtie. Se spală ridichea și se taie în sferturi. Spală și usucă salata verde și alte verdețuri.
Pe un platou se așează frunzele de salată, rupte cu mâinile. Așează sparanghelul și ridichile. Se toarnă maioneză și se pun deasupra ouăle poșate.
Pui la cuptor, umplut cu fructe uscate, o mâncare populară din bucătăria poloneză
Servește salata cu sparanghel și ouă poșate împreună cu pâine prăjită sau pâine proaspătă de casă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News