Piureul de cartofi se numără printre cele mai simple și mai accesibile bucate.
Dar piureul poate fi ușor deteriorat. Bucătarii au amintit că nu este suficient doar să fierbi cartofi, să adaugi unt, lapte și sare. Există trei greșeli pe care gospodinele le fac atunci când pregătesc piureul.
Greșeala nr. 1. Alegerea soiului de cartofi. Bucătarii spun că este mai bine să prepari un piure de cartofi din soiurile cu amidon. Dacă legumele rămân intacte după fierbere, înseamnă că sunt potrivite pentru prăjire. Legumele care, după fierbere, se sfărâmă, sunt cea mai bună alegere.
Cum ar trebui să fie consumat de fapt usturoiul? Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Greșeala nr. 2 Cel mai mai bine ar fi să alegi cartofi mici pentru piure, care nu trebuie tăiați. Dacă cartofii sunt mari, este indicat să nu-i tai în felii subțiri, deoarece toate substanțe utile și hrănitoare vor rămâne în apă și nu în cartofi.
Budincă din pâine cu banane, un mic dejun rapid și sănătos
Greșeala nr. 3. Bucătarii cu experiență nu toarnă niciodată prea multă apă în oala în care fierb cartofi. Dacă exagerezi cu lichidul, piureul va fi apos și fără gust. Asigură-te că apa acoperă legumele cu doar câțiva centimetri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu