Tort Moelleux, fără făină, unt și ulei: un desert franțuzesc cremos cu foarte puține calorii

Tort Moelleux, fără făină, unt și ulei, un desert franțuzesc cremos cu foarte puține calorii. Sursa foto: freepik.com
Tort Moelleux, fără făină, unt și ulei, un desert franțuzesc cremos cu foarte puține calorii. Sursa foto: freepik.com

Moelleux este o prăjitură franțuzească, făcută din ciocolată neagră, pe care oricine o poate mânca. 

Particularitatea desertului constă în faptul că nu vei folosi făină, praf de copt, unt și ulei. Baza acestui desert este făcută din ciocolată și ricotta.

Acest lucru îl face foarte ușor, perfect pentru cei care țin o dietă, dar și pentru cei alergici la gluten. De asemenea, puteți decide să-l aromați cu un shot de rom. Odată gata, desertul poate fi păstrat timp de trei zile, învelit în folie alimentară transparentă. Dacă este foarte fierbinte, păstrați-l la frigider.

Tort Moelleux, ingrediente:

ouă - 3 bucăți,

ricotta - 200 grame,

zahăr - 75 gram,

amidon de porumb - 30 grame,

chipsuri de ciocolată - 50 grame,

ciocolata neagră - 150 grame,

pudră de cacao neîndulcită - după gust.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Primul lucru  este să separați gălbenușurile de albușuri și să le puneți în două boluri diferite. Tăiați ciocolata neagră bucăți și topiți-le la bain-marie. Ricotta se trece printr-o sită cu ochiuri fine. Bateți gălbenușurile și zahărul cu telul electric până obțineți un rezultat spumos.

Chec cu apă, moale și pufos: ai nevoie de doar două ingrediente. Uită de lapte, ouă și unt!

Adăugați la acest amestec ricotta, amidonul de porumb, ciocolata neagră topită și fulgii de ciocolată. Continuați să amestecați totul folosind telul la viteză mică.

Acum bateți albușurile spumă. Adăugați-le în amestecul de gălbenușuri și amestecați cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu demonta albușurile. Odată ce toate ingredientele sunt amestecate, puteți trece următoarea fază de gătire a prăjiturii.

Plăcintă cu mere mărunțite: un deliciu foarte moale, cu doar 80 de calorii

O tavă de copt se unge cu ulei. Turnați aluatul în tavă. Tortul se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 35 de minute. După ce timpul a trecut, lăsați tortul să se răcească în cuptor.

Odată scos din formă, stropiți tortul cu cacao amară. Torul Moelleux este gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel