A venit momentul să descoperi această legumă extraordinară, pe care o poți savura alături de ghimbir, într-o supă gustoasă, perfectă pentru sezonul rece.
Publicitate
În această supă, ideală pentru sezonul rece, se îmbină toate beneficiile ghimbirului și ale păstârnacului.
În țările anglo-saxone păstârnacul este folosit pe scară largă în bucătărie, pentru a pregăti supe delicioase, dar și salate.
Păstârnacul aparține familiei Apiaceae și seamănă cu morcovul, însă are o culoare albicioasă și trebuie consumat gătit. Păstârnacul are o aromă proaspătă și ușor dulce.
Bogat în fibre, vitamina C, magneziu și potasiu, păstârnacul este foarte hrănitor și versatil. Această legumă poate fi consumată în diverse moduri: coaptă, prăjită, fiartă, în salate sau în diferite supe.
Varză murată, după o rețetă japoneză: nu ai mâncat niciodată o varză atât de delicioasă
Supa de păstârnac și ghimbir are gust proaspăt și picant și reprezintă o alternativă la clasicele supe de legume sau leguminoase.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin,
- 1 ceapă mare tocată,
- 750 grame de păstârnac,
- 1 cățel de usturoi tocat,
- 1 rădăcină de ghimbir curățată și tocată,
- 1,2 litri supa de legume,
- 3 linguri de smântână.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă ceapa și se călește aproximativ 3-4 minute sau până se rumenește. Între timp, spală rădăcinile de păstârnac, curăță-le de coajă și taie-le bucăți egale.
Tort cremos cu iaurt, potrivit și pentru cei care sunt la dietă
Se adaugă păstârnacul tocat în tigaie, împreună cu usturoiul și ghimbirul. Legumele se călesc timp de 2 minute. Nu uita să amesteci. Se toarnă bulionul de legume și se aduce la fierbere.
Supa se fierbe 25 de minute sau până când păstârnacul este fraged. Folosește un blender de mână pentru a transformă legumele într-un piure catifelat. La final se adaugă smântâna.
Ce se întâmplă când storci un pliculeț de ceai după înmuiere? Să nu faci asta niciodată
Servește supa în boluri. Înainte de a servi supa pe masă, o poți decora cu pătrunjel tocat sau boia dulce. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu