Salată cu quinoa și fasole, pentru iubitorii de leguminoase. O rețetă colorată din bucătăria mexicană

Salată cu quinoa și fasole, pentru iubitorii de leguminoase. Sursa foto: freepik.com
Salată cu quinoa și fasole, pentru iubitorii de leguminoase. Sursa foto: freepik.com

Salata de quinoa este gustoasă, hrănitoare și colorată! O astfel de salată este foarte utilă și datorită aspectului său luminos și vrei să o mănânci mereu.

Salata cu quinoa și fasole este potrivită chiar și pentru vegani, deoarece nu conține produse de origine animală. În același timp potolește destul de bine foamea și reface aportul de proteine ​​din organism.

Un produs adăugat în ulei va da peștelui prăjit un gust deosebit. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

Păstrează salata de quinoa și fasole, la frigider timp, într-un recipient ermetic. Salata poate fi depozitată în frigider pentru 4 zile. Dacă salata pare puțin uscată după o zi sau două de stat în frigider, mai adaugă puțin suc de lămâie și un strop de ulei de măsline.

Ingrediente:

quinoa - 190 grame,

apă - 500 grame,

fasole neagră, conservată - 420 grame,

oțet de mere - 45 ml,

suc de lămâie - 30 ml,

pudră de chili - 1 gram,

chimen măcinat - 2 grame,

ulei de măsline extra virgin - 60 ml,

ceapă roșie - 1 bucată,

ardei roșu bulgăresc - 1 bucată,

roșii cherry - 150 grame,

varză roșie - 90 grame,

conservă de porumb - 180 grame,

ardei iute verde - 1 bucată, 

sare și piper negru după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Quinoa se pune la fiert în apă cu un praf de sare, la foc mediu. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul. Quinoa se fierbe, fără capac, până va absorbi toată apa, circa 15 minute.

Oprește focul și acoperă cratița cu un capac pentru cinci minute. Apoi, scoate capacul și amestecă quinoa cu o furculiță.

Omletă cu spaghete, șuncă și mazăre. Rețeta unui preparat interesant


Într-un castron mare, amestecă oțetul de mere, sucul de lămâie, 1/2 linguriță sare de mare fină, praf de chili, chimen și praf de piper negru. Adaugă încet uleiul de măsline, amestecând până se omogenizează.

Scurge și clătește fasolea neagră și porumbul. Taie mărunt ceapa roșie și ardeiul gras, iar roșiile cherry - în sferturi. Tai varza felii subțiri și toacă ardeiul iute.

Lintea are zeci de beneficii neprețuite: iată cinci motive să o consumi

Într-un bol se pun toate legumele: quinoa, fasolea neagră, ceapa roșie, ardeiul gras, roșiile, varza, porumbul și chili. Amestecă bine. Condimentează amestecul de legume cu sosul preparat anterior. Dacă este necesar, mai condimentează salata cu sare și piper. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel